Ett rikare liv

Höststormstankar:
Får man ett rikare liv genom att läsa skönlitteratur? Blir man en klokare människa?
När uppstår livskvalitet?

Att bo på Gotland vid havet? Att vara bibliotekschef på Almedalsbiblioteket? Att ha en son i Shanghai, barnbarn och två söner i Stockholm?
Ja jag tycker att jag har ett fantastiskt rikt liv.

Jag tror att man genom litteratur ock kultur kan bli en bättre medmänniska.
Men BARNEN. Jag längtar efter barnen...

September var en hektisk och händelserik månad på jobbet.
Här några glimtar:
Konferans i Valmiera, Lettland

Lena L, Leif och jag mötte andra biblioteksfolk från integrerade bibliotek, dvs kombinerade kommun och universitetsbibliotekVi hann med en dag i Riga, torghandel och Gamla Stan. Bodde på Hotel Riga.


Bokmässan
Som vanligt gick en buss från Gotland med skol- och biblioteksfolk. Två intensiva mässdagar.
Stora och små seminarier, öppna scener, författarsamtal i montrar ocn mängder av böcker. Tung var resväskan på hemvägen.


En upplevelse man kan leva länge på.


Populärvetenskaplig vecka
Ett försök som biblioteket gjort i samarbete med bl.a. Länsmuseet hela veckan som föregicks av Kulturnatten. AB hade 5 "forskarfika" och 3 kvällsföreläsningar. "Vad är hållbar utveckling?" "Spara och bevara" "Partykostym och kulturarvsdräkt" var några av ämnena.


Igår och i natt firades Wisbydagen och Kulturnatten
För vår del böjade festligheterna med ett "spektakel" för att fira av Towan, bibliotekets teater- dans- och sago "tant" som går i pension. Ett tåg från Öster med "Zirkus Lokomotiv" ringlade ned till AB. Sedan hade vi "magisk afton" som avslutades med rockkonsert till midnatt.Det bästa i september???

Att leka med Allan och kela med Helmer!!!!

2 kommentarer:

Gustav sa...

Finaste bilderna!!!

Anton, Jag vill se fler bilder på allan och Helmer. Kan du inte skaffa ett webalbum någonstans där du kan lägga upp bilder?

Tack mamma för uppdateringen.

Kram
G

Nina sa...

Hej Kerstin! Jag tror att man får ett rikt liv av att lära sig nya saker och slänga sig ut i det okända. Kanske därför som jag sitter här i ett smoggigt Shanghai nu. Barn kan jag inte riktigt kommentera, men antar att det slår allt... :o)