Italien, Dobby, och ett barnovänligt museum

Så kom vi till Procida och hem igen dagarna innan Sterling Airlines gick i konkurs. Vi hyrde lägenhet högst upp i ett 1700-tals hus med brant trappa och takterass. 25 grader, vespor och små italienska bilar i trånga gränder, god mat, gott vin, citronlundar och en kyrkklocka som slog varje kvart någon meter från vårt sovrum . Badade en dag annars gjorde vi utflykter på hisnande serpentinvägar med små bussar eller med färjor till Capri, Ischia, Herculamum.Dobby låg en dag på köksgolvet, blöt och kall. Han hade, trodde vi, blivit påkörd. Roma verterinären gav oss hopp om att han skulle bli bra på en vecka. Men på väg till Arlanda besökte vi Bagarmossen djursjukhus där han fick stanna på intensivvårdsavdelningen. Det hjälpte inte, han dog efter några dagar.

Gotlands sjukvård för människor har mycket att lära av Bagarmossens djursjukhus.

Vi saknar Dobby......
På väg hem igen stannade vi till hos Allan och Helmer. Anton jobbade i Bryssel, Claes fick ta bilen till Gotlan på en tidigare färja pga platsbrist. Hugo Ida och jag bestämde att ta barnen med till Moderna Museet för att se Max Ernst utställningen- sämsta idén i år! Inga barnvagnar fick tas in och efter att ha sett Arkitekturmuseets spännande entré ville Allan inte göra något annan än att gå dit. När vi äntligen lyckats få honom dit vi ville, upptäckte han hur kul det var att springa fort, fort, fort genom utställningssalarna med draperier, skulpturer och massor av människoben. Efter två stränga tillsägelser slog Ida och barnen sig ned i restaurangen. Hugo och jag hade då tappat lusten för Max Ernst. Man kan undra hur Moderna Museet tänker över nästa generations lust till konst genom att göra museet barnovänligt. Moderna Museet är för övrigt en total besvikelse - sedan ombyggnaden. Trångt, mörkt och tråkigt. Tacka vet jag Luisiana.
Vardagen är här igen. Regn och blåst och mycket jobb.
Trevligt besök hade dock Almedalsbiblioteket häromdagen. Margareta Winberg pratade om sin nya bok "Lärarinna i politikens hårda skola"Inga kommentarer: